Thursday, October 29, 2009

Florida - udlevering af syg dansker nægtet.

En dansker bliver i Florida årsag til et trafikuheld i beruset tilstand. En forbrydelse der også i Danmark straffes strengt.

Vi taler ikke om et tilfælde af fremmedhad som da en anden dansker blev idømt 8 års fængsel for at køre galt i hvad myndighederne i Californien betegnede som en høj hastighed selvom tusinder af Europærer kører lige så stærkt på tyske motorveje.

Spritkørsel er en alvorlig sag og det er derfor at vi straffer folk strengere i Danmark når de ikke dræber andre end de gør i USA, hvor at man sågar i nogle stater finder fortalere for at spritbilister ikke skal straffes første gang. Man kan bruge meget tid på at forklare dobbeltmoralen i det Amerikanske samfund, hvor at spritbilisme næsten er acceptabelt sålænge at folk ikke kommer tilskade. Nogle få tusinde dollars + et kursus er hvad straffen normalt er.

Men en person kom tilskade og først da falder hammeren i dette samfund. Nu er sundhedsforholdene ovenikøbet dårlige og derfor er det tvivlsomt om han kommer hjem i live fordi at myndighederne i Florida ikke vil behandle en udlevering til fortsat afsoning i Danmark alvorligt.

Danmark derimod ser helt anderledes på det. Vi udleverer gerne en dansker den anden vej uden at der foreligger et anklageskrift i den endelige form, så de anklagede kan forholde sig til hvad de beskyldes for inden at de bliver tvunget til at rejse. Det skete for Camilla Broe. Hvordan kan det være at vi er så villige til at acceptere at vores borgere bliver udsat for en skueproces i et fremmed land, hvor ikke engang anklageren i sagen finder denne sag der har international bevågenhed alvorlig nok til at hun skal undvære sin ferie?

Jeg håber at Folketingets retsudvalg går ind i denne sag for alvor og nogle af vores politikere bruger deres al for store rejsekonto til at ligge vejen forbi Danskere der er fængslet i udlandet, så de kan føle at de ikke er glemt i et korrupt system.

Friday, October 23, 2009

Et hotelværelse i Bangkok

På et hotelværelse i Bangkok sidder der en Dansker ved navn James Christensen. Her vil han formentlig sidde det næste årti alt imens hans appelsag kører. Hans sag er et eksempel på at hjemmebanefordel er en god ide.

Hans påståede forbrydelse er at sætte ild til et hønsehus til 500 kr. som hævn for at ejeren af hønsehuset brokkede sig over hans hunde. Det kostede ham ved lavere retsindstans
10 års fængsel. Alt imens at han sad i fængsel blev hans hjem plyndret for alt. Hans 7 hunde blev forgivet. Motivet til disse to forbrydelser ser ud til at være let at placere. For at gøre ondt værre så "mistede" den Dansk ambassade's chauffør hele hans bankindestående da han blev sendt i byen for at købe mad til ham i fængsel, da indsatte i Thailand ganske som i Florida hvor at Camilla Broe sidder er afhængig af pårørendes madindkøb .

Den påståede forbrydelse er så absurd at
borgmesteren i byen lagde penge ud til at Hr. Christensen kan forblive på fri fod til appelsagen er overstået.

Men da myndighederne helst ikke vil tabe ansigt på de kanter, så ved de at de ikke kan afsige en kendelse der lyder på skyldig uden at der kommer et rama-skrig i Danmark. De har ikke lyst til at opleve dette internationale pres når landet er under pres fra turistorganisationer for
hvad der grænser til røveri af gæster på vej ud af den internationale lufthavn i Bangkok.

Turistindustrien er vigtig for Thailand. Flodbølge og
oprør har ikke gavnet sagen. Danskere der vil til Thailand ville syntes at denne sag er det som vælter læsset og så vælger de andre destinationer.

Den eneste måde at sagen kan få en afslutning som stiller forholdet mellem Danmark og Thailand tilfreds er at der ikke afsiges dom imens at Hr. Christensen er i live, så appeldomstolen er gået i stå. Diplomaterne i begge lande er tilfredse for sagen om ambassadens lokale ansatte med de lange fingre vil også få en tur til i medie-maskinen en gang til, hvis appeldomstolen afsiger dom uanset hvad hvad denne måtte blive.

Generelt kan man sige at er der det mindste optræk til problemer i udlandet så flygt ud af landet. Jeg har søgt lidt på Danskere der er kommet i problemer i udlandet og ser at
15 årig Dansk dreng blev offer for det gamle snydetrick med at nogle fattige ofrer et familiemedlem, der kaster sig under en bil eller båd for at familien kan indkassere en erstatningssum. Familien måtte bøde en anseelig sum for at slippe ud af landet i forbindelse med denne afpresningssag.

Kritikere vil måske mene at en udlændning vil få samme uretfærdige behandling i Danmark. Det er ikke utænkeligt dette argument kunne fremføres på trods af at vi har tilladt tilrejsende at leve deres eget liv og i en periode har accepteret den turbulæns at dette har medført i vores land og som har haft den pris at vi måtte opgive grundstenen i det velfærdssamfund som vi har opbygget i løbet af det sidste århundrede.

Men sagen fra Thailand råber til himlen omkring manglende vilje til at sikre en korrekt oversættelse af forsvarets argumenter, hvilket fik den fatale betydning at retssagen førte til at han blev dømt skyldig.

Sagen lugter kort sagt af en blanding af racisme og missundelse over velstanden blandt fastboende udlændinge. Et kort råd er at holde sig væk fra dette land.


Eksterne links om denne sag:
Getting Ready to Offer Bail for James Christensen (Link til Scand Asia)
James Christensens Appelsag (tråd på Thailand Forum)
10 års fængsel til Dansker (tråd på hotstart.dk)
Hundens bedste ven (tråd på Dansk Thai Website)
Case Against James Christensen Crumbles (Article on Scand Asia)
Thai Court Sentences Dane to 15 Years Imprisonment (Article on Scand Asia)
James Christensen Released (Article on Scan Asia)

Thursday, October 8, 2009

Nigeria - Gidsel på grund af en andens lovovertrædelser

Ekstra-Bladet skriver idag om en Dansker, der bliver holdt som gidsel i Nigeria fordi at en tidligere ansat havde snydt skattevæsenet.

Danskeren rejser derned for at få styr på det rod i regnskaberne, som den fyrede medarbejder havde efterladt.

Pludselig bliver han tilbageholdt fordi at regeringen, der angiveligt har tætte kontakter til den fyrede medarbejder rejser et krav taget ud af luften.

Sagen viser hvor farligt at det er at gøre forretning, studere eller på anden måde opholde sig i et Afrika der ikke har udviklet sig ret med siden at Georges Remi skrev sin rejseberetning om en Belgisk journalist i det tidligere Belgiske Congo.

Staten må gå ind og sikre danske interesser. Der er intet andet for.

Men når det så er sket, bør udenrigsministeriet på deres hjemmeside udstede en advarsel så Danske statsborgere kan forstå at de skal holde sig væk.

Saturday, October 3, 2009

Se DR-program om to af sagerne

På onsdag d. 7/10 sender Danmarks Radio en udsendelse, hvor at to af de sager vi har skrevet om her på bloggen bliver omtalt.

Udsendelsen hedder Mareridt bag tremmer og det bliver et forfærdeligt protræt af forholdende i de fængsler i henholdvis Cambodia og Filippinerne, hvor at to Danskere er tilbageholdt på tvivlsomme domme.

Det vil ikke være første gang at man viser sådanne udsendelser, men netop i disse to sager er bevismaterialet af ringe kvalitet, der var beviser, som ikke blev taget med i retssagerne og appel-muligheder der blev fejlbehandlet.

Kort sagt. Deres skyld består i at rejse til lande hvor at tingene bare ikke er i orden.