Monday, July 5, 2010

Bjarke Schultz - reddet af EU

Vi har fået underretning om en ny sag, der til forveksling ligner en sag fra USA hvor at Danske erhvervsinteresser blev snigløbet af lokale kræfter med forbindelse med elementer indenfor politiet. Der tænkes her på Mccord sagen fra Florida, som lykkeligvis fik en positiv udgang.

I efteråret blev direktøren for Scandiavian Business Center i Vilnius arresteret for anklager om sexmisbrug. Han blev forsynet med en såkaldt tolk, der skulle hjælpe ham. En tolk som havde vanskeligheder ved at oversætte de relevante dokumenter i sagen.

Helt usædvanligt besluttede dommeren også at forhindre kommunikation med hans familie hjemme i Danmark.

Det danske udenrigsministerium har været af meget lidt hjælp, men der kom hjælp fra uventet kant. EU har grebet ind og foranledet af dette pres har en dommer besluttet at den danske direktør ikke længere skal være varetægtsfængslet.

Sagen har været præget af forsinkelse efter forsinkelse drevet af lokal modstand imod ulændinge der nærmer sig demonisering. Bla. er der oprettet direkte hadegrupper på Facebook imod direktøren. Det ville være tvivlsomt om direktøren kunne have fundet en upartisk dommer i hele Litaunen med den massive presseomtale som sagen har fået.

Uanset om der måtte være tale om grader af skyld så må menneskerettighederne for de tiltalte i sådanne altid veje tungt. Alternativet er tilstande grænsende til selvjustits.

På trods af resultatet kan der ikke advares kraftig nok imod at tage imod tilbud om udstationering i udlandet, da erkendelsen må være at Dansk erhvervsliv som tiderne er, er langt fra velkommen i udlandet og alle trick er tænkbare når lokale interesser måtte ønske at holde vores erhvervsinteresser ude. EU kan ikke være alle steder.

Referencer:
Teismas į laisvę paleido išžaginimu kaltinamą daną, Delfi,
Sex-anklaget dansker: Jeg er offeret, Ekstra Bladet, 13. september 2009
Tolken forstår ikke voldtægts-tiltalte, Ekstra Bladet, 7. september 2009
Stop Bjarke, Facebook hadegruppe