Saturday, November 21, 2009

Hjælp til kamp for frihed betød 14 års fængsel

Et tidligere medlem af Folketinget, Europa Parlamentet og udsending til FN - Uwe Jensen - afsoner p.t. 14 års fængsel for påstået våbensmugling selvom intet våben på noget tidspunkt er kommet frem.

På et tidspunkt hvor at han efter at have afsluttet sin karriere som politiker har etableret sig i USA, bliver han kontaktet af en person, der vil have ham til at hjælpe med at få våben fra Rusland til nogle Columbianske frihedskæmpere.

Disse frihedskæmpere var på daværende tidspunkt anerkendt og på god fod med styret i USA. Det var helt normalt for udenlandske firmaer at betale frihedskæmperne for den beskyttelse som landets regime var ude af stand til at give. Frihedskæmperne blev også brugt af politikere og deres støtter langt ind i regimets egne rækker. Desværre skiftede de politiske vinde undervejs, da USA er rimelig udpint militært på grund af det dobbelte engagement i både Irak og Afghanistan. Den amerikanske regering måtte acceptere et regime som ikke er helt sympatisk og det Columbianske folk må gå en uvis fremtid i møde. Uwe Jensen havde pludselig en anklage om våbensmugling på halsen uanset at ikke engang en enkel pistol fandt sin vej til Columbia.

Politik er beskidt

Han har benyttet nogle af de 14 år til at skrive en bog om hele sagsforløbet:

Den hedder Operation Hvid terror og har ISBN-nummeret: 978-8770-630276.

Med tanke på at den enlige mor Camilla Broe sidder og venter på en retssag forsinket af ferie hos offentlige embedsmænd og en dansker der blev dømt for spritskørsel ikke fik at vide at modparten også var spirituspåvirket, så tegner der sig et billede af et land helt uden retssikkerhed for udenlandske besøgende.

Man må på det kraftigste advare folk om at besøge landet.

No comments:

Post a Comment