Saturday, November 14, 2009

Spritbilist ramt af spritbilist

I sagen fra Florida om danskeren der blev dømt for spirituskørsel er der nu kommet nye oplysninger frem.

Modparten var også påvirket af spirituskørsel og dette forhold blev holdt hemmelig for Danskerens forsvar, så dette ikke blev optimalt.

Han blev derfor dømt på et mangelfuldt grundlag.

Dømt Dansker lever i smertehelvede (Ekstra Bladet, 8. november 2009)

Sagen viser klart at skulle man blive involveret i en kriminel handling i udlandet - bare som vidne, så bør man rejse hjem så man kan blive beskyttet af en udleveringsaftale.

To forkerte gør ikke en rigtig. Vi tager afstand fra spritkørsel, men i USA er der en dobbeltmoral som gør at man først straffer folk hårdt i forbindelse med spritkørsel, når mennesker mister livet. Hvor accepterer de tab af liv før at de reagerer?

Hans dom er urimelig hård da vi i Danmark som har fået meget strenge straffe for tab af liv i forbindelse spritkørsel og det eneste rigtige ville være at sende ham til Danmark så snart som mulig.

En så fatal mangel på retssikkerhed som det er at fortie oplysninger for forsvaret vækker bekymring for den kommende skue proces imod Camilla Broe. Chancen for en retfærdig retssag imod hende falder stort set hver gang at der kommer nyt om retsvæsenet i USA.

No comments:

Post a Comment