Tuesday, May 18, 2010

New Zealand - pas på med tilbudte handler

En Dansk turist blev for nogle år siden fuldstændig uventet sigtet i en sag om et vådeskud.

En ung engelsk udvekslingstuderende blev skudt ned da han under en jagt pludselig rejste sig op og kom ind i skudlinien under en kaninjagt.

En fynbo blev sigtet og måtte bruge et år af sit liv på at få afvist anklagerne og de første mange måneder måtte han endda lide det afsavn at være tilbageholdt langt fra Danmark.

Det værste er dog ikke det langsomme retssystem. Det værste er at anklageren der måtte have vist at han havde en svag sag forsøgte at lokke Danskeren til en tilståelse så han undgik et klart nederlag i retten og på den må lokke danskeren i en fælde, så al fremtidig privatøkonomi kunne være smadret på grund af civile søgsmål.

Det var hvad der skete da en golddigger kastede sig under en dansk turist vandscooter i Thailand. Også her var domstolene ikke særlig interesseret i skyld. Det hele handlede om at presse den danske turist til at betale erstatning ved kasse.

Det er vigtigt at overveje om det i det hele taget er værd at forlade lov og orden i Danmark blot for at opleve fremmed kultur.

Check rejseforsikring. Få et familiemedlem derhjemme til at have en kopi af policen. Bliver man som turist genstand for en ulykke der efterlader en bevidstløs, så bliver policen ofte væk og hjemtransport bliver vanskelig - omend umulig indtil at det er et lig, der skal transporteres hjem.

Men overvej om hvorvidt at det i det hele taget er risikoen værd at rejse.

No comments:

Post a Comment