Monday, September 7, 2009

Filippinerne - hold Jer væk

At være ryger er ikke altid sundt, men I Filippinerne kan rygning få uanede konsekvenser.

En 40 årig Køkkenchef Ole Nielsen blev arresteret for narkosmugling fordi at hans fod støtte imod en cigaretpakke, da han stod i kø i Manillas lufthavn. I den tro at det var hans egen at han havde tabt, samlede han den op.

Desværre vidste det sig at de to sølle cigaretter, der var i pakken var med fjolletobak. Sporene af af sagen som omtales i Januar 2007 fortaber sig i tågen omkring Marts 2007 hvor at han blev løsladt mod kaution. Forhåbentlig overlevede han turen hjem til Danmark, uanset udfaldet er hans liv nu ødelagt på grund af de forhold de har i fængslerne. Det kommer man sig aldrig over.

Dansker anholdt med hash i Filippinerne, Asia-online debat-tråd

En anden sag som har været beskrevet i Se & Hør omhandler en konsulent, der hjalp med at skaffe et japansk visa. Noget i transaktionen gik galt, hvilket danskeren ikke opdagede da han var beskæftiget i et andet land med forskellige projekter. Uden at vide det var han blevet dømt til 13 års fængsel ved en hemmelig retssag og han røg derfor til afsoning uden at få prøvet sin sag ved en domstol. Tom Dalby's sag er nu et emne i Folketinget, men spørgsmålet er om ikke at Danmarks interesser på ulandshjælpområdet bliver en stopklods for hans udlevering til civilisationen.

En analyse vi har foretaget baseret på disse to sager og andre fra søster organisationer i udlandet får os til at fraråde al udrejse til dette land.

Support groups regarding his case:
Tom Dalby skal reddes!, Facebook
DR dokumentar: Mareridt bag tremmer, Facebook

2 comments:

  1. Du kan da forhåbentlig ikke være seriøs med at fordi disse to danskere har gjort noget dumt, så skal man holde sig fra Filippinerne?

    ReplyDelete
  2. Hvis retssikkerheden ikke er i orden et sted, hvorfor skal Danskere så frekventere dette sted med en altoverskyggende risiko for at blive smidt i fængsel uden skyld?

    ReplyDelete