Sunday, September 27, 2009

Marie Tecza - Et ferieparadis kan blive døden

En daværende 32 årig Dansk kvinde - Marie Tecza - blev sammen med en Italiensk kvinde anklaget for at have smuglet 5,5 kilo Heroin ud fra Tyrkiet til Italien. De blev dog anholdt i Tyrkiet.

Det interessante er hvordan at et bistandsklient fra Danmark har råd til at rejse til Tyrkiet. Hvem har financieret denne rejse?

Anholdelsen skete i August 2007. Omkring årsskiftet 2008 - 9 var der endnu ikke faldet dom. Måske afventer man en mere positiv holdning fra Danmark til Tyrkiets medlemsskab, måske er domstolene bare så langsomme.

Hun sidder i det berygtede Buca-fængsel hvor at der skal kontanter på bordet for at undgå at blive tævet - måske til døde, hvilket er sket flere gange. Amnesty har kritiseret forholdene og måske er de i længden måske også for meget for den Danske kvinde, da hun har forsøgt selvmord.

Hvis hun overlever til selve retssagen, så risikerer hun 15 års fængsel.

Undgå at holde ferie i Tyrkiet. Det er for nemt at blive involveret i kriminalitet hvis man er uden midler. Følger man den absurte tanke om at Tyrkiet nogensinde kunne blive medlem af EU, så bortfalder kravet om dobbelt strafbarhed og så kan man udleveres til dette land uden videre. Så er der ligemeget om man er skyldig eller ej. At overleve 1,5 år i deres fængsler som Marie Tecza er et mirakel.

Her er nogle artikler fra Danske medier om denne sag:

Dansk kvinde fængslet for Heroin-misbrug, Metroxpress, 7. august 2007
Bag tremmer i udlandet, af Anders Lomholt, TV2, 27. november 2008
Johanne i Cambodja er ikke alene - 92 fængslet i udlandet, bloggen Banan Eksporten

No comments:

Post a Comment