Friday, October 23, 2009

Et hotelværelse i Bangkok

På et hotelværelse i Bangkok sidder der en Dansker ved navn James Christensen. Her vil han formentlig sidde det næste årti alt imens hans appelsag kører. Hans sag er et eksempel på at hjemmebanefordel er en god ide.

Hans påståede forbrydelse er at sætte ild til et hønsehus til 500 kr. som hævn for at ejeren af hønsehuset brokkede sig over hans hunde. Det kostede ham ved lavere retsindstans
10 års fængsel. Alt imens at han sad i fængsel blev hans hjem plyndret for alt. Hans 7 hunde blev forgivet. Motivet til disse to forbrydelser ser ud til at være let at placere. For at gøre ondt værre så "mistede" den Dansk ambassade's chauffør hele hans bankindestående da han blev sendt i byen for at købe mad til ham i fængsel, da indsatte i Thailand ganske som i Florida hvor at Camilla Broe sidder er afhængig af pårørendes madindkøb .

Den påståede forbrydelse er så absurd at
borgmesteren i byen lagde penge ud til at Hr. Christensen kan forblive på fri fod til appelsagen er overstået.

Men da myndighederne helst ikke vil tabe ansigt på de kanter, så ved de at de ikke kan afsige en kendelse der lyder på skyldig uden at der kommer et rama-skrig i Danmark. De har ikke lyst til at opleve dette internationale pres når landet er under pres fra turistorganisationer for
hvad der grænser til røveri af gæster på vej ud af den internationale lufthavn i Bangkok.

Turistindustrien er vigtig for Thailand. Flodbølge og
oprør har ikke gavnet sagen. Danskere der vil til Thailand ville syntes at denne sag er det som vælter læsset og så vælger de andre destinationer.

Den eneste måde at sagen kan få en afslutning som stiller forholdet mellem Danmark og Thailand tilfreds er at der ikke afsiges dom imens at Hr. Christensen er i live, så appeldomstolen er gået i stå. Diplomaterne i begge lande er tilfredse for sagen om ambassadens lokale ansatte med de lange fingre vil også få en tur til i medie-maskinen en gang til, hvis appeldomstolen afsiger dom uanset hvad hvad denne måtte blive.

Generelt kan man sige at er der det mindste optræk til problemer i udlandet så flygt ud af landet. Jeg har søgt lidt på Danskere der er kommet i problemer i udlandet og ser at
15 årig Dansk dreng blev offer for det gamle snydetrick med at nogle fattige ofrer et familiemedlem, der kaster sig under en bil eller båd for at familien kan indkassere en erstatningssum. Familien måtte bøde en anseelig sum for at slippe ud af landet i forbindelse med denne afpresningssag.

Kritikere vil måske mene at en udlændning vil få samme uretfærdige behandling i Danmark. Det er ikke utænkeligt dette argument kunne fremføres på trods af at vi har tilladt tilrejsende at leve deres eget liv og i en periode har accepteret den turbulæns at dette har medført i vores land og som har haft den pris at vi måtte opgive grundstenen i det velfærdssamfund som vi har opbygget i løbet af det sidste århundrede.

Men sagen fra Thailand råber til himlen omkring manglende vilje til at sikre en korrekt oversættelse af forsvarets argumenter, hvilket fik den fatale betydning at retssagen førte til at han blev dømt skyldig.

Sagen lugter kort sagt af en blanding af racisme og missundelse over velstanden blandt fastboende udlændinge. Et kort råd er at holde sig væk fra dette land.


Eksterne links om denne sag:
Getting Ready to Offer Bail for James Christensen (Link til Scand Asia)
James Christensens Appelsag (tråd på Thailand Forum)
10 års fængsel til Dansker (tråd på hotstart.dk)
Hundens bedste ven (tråd på Dansk Thai Website)
Case Against James Christensen Crumbles (Article on Scand Asia)
Thai Court Sentences Dane to 15 Years Imprisonment (Article on Scand Asia)
James Christensen Released (Article on Scan Asia)

No comments:

Post a Comment