Thursday, October 8, 2009

Nigeria - Gidsel på grund af en andens lovovertrædelser

Ekstra-Bladet skriver idag om en Dansker, der bliver holdt som gidsel i Nigeria fordi at en tidligere ansat havde snydt skattevæsenet.

Danskeren rejser derned for at få styr på det rod i regnskaberne, som den fyrede medarbejder havde efterladt.

Pludselig bliver han tilbageholdt fordi at regeringen, der angiveligt har tætte kontakter til den fyrede medarbejder rejser et krav taget ud af luften.

Sagen viser hvor farligt at det er at gøre forretning, studere eller på anden måde opholde sig i et Afrika der ikke har udviklet sig ret med siden at Georges Remi skrev sin rejseberetning om en Belgisk journalist i det tidligere Belgiske Congo.

Staten må gå ind og sikre danske interesser. Der er intet andet for.

Men når det så er sket, bør udenrigsministeriet på deres hjemmeside udstede en advarsel så Danske statsborgere kan forstå at de skal holde sig væk.

1 comment:

  1. Du skulle se på sagen omkring Bjarke Schultz der formentlig ikke havde betalt sine beskyttelsespenge i Litauen og derfor blev offer for en slags komplot med løse påstande fra en stuepige, hvis baggrund og renomme må betegnes som at være være noget uprøvet.

    Der er en grund til at erhvervslivet der opererer i den del af verdenen har knyttet kontakter til rocker grupper i Danmark og bruger dem som sikkerhedskonsulenter.

    Det lokale erhvervsliv havde åbenbart analyseret vores eksportfremstød og havde vurderet at vi foruden Scandinavian Business Center var chanceløs på dette markedet og da de sådan set skar hovedet af vores spydspids på dette markedet er det formentlig kun et spørgsmål om tid før at de sidste Danske virksomheder trækker sig ud.

    ReplyDelete