Wednesday, January 13, 2010

USA gider ikke Strasbourg konventionen

Berlingske Tidende bringer d. 13 januar 2010 en interessant historie.

Historien er at når USA ikke gider at rette sig efter en konvention, de har underskrevet, så vil Danmark ikke gøre noget i en sag om en dømt Dansker.

Vi har tidligere skrevet om denne dansker der blev ramt af at en spiritus-påvirket bilist som døde. Det faktum at modparten var spirituspåvirket blev fortiet for danskeren og hans forsvar under retssagen, hvilket er dybt kritisabel. Da danskeren også var spiritus-påvirket, så faldt hammeren i et samfund der i den grad ser gennem fingrene med spiritus-kørsel indtil at der går menneskeliv tabt.

Historien viser at konventioner ofte ikke er det papir værd at de er skrevet på. Landene mener ikke at de taber ansigt eller troværdighed ved at se bort fra deres underskrifter på diverse konventioner.

Han burde være sendt til Danmark til afsoning af sin dom for længe siden jvf. Strasbourg konventionen af 21 maj 1983. Det sker bare ikke.

I et land hvor at 1 ud af 100 har siddet i fængsel er det svært at undgå kriminalitet. I Florida er det værre. Deres kriminalforsorg skal holde styr på 460.000 personer. Da befolkningen estimeret er ca. 18.300.000, så taler vi om 2% af befolkningen.

Derfor må vi på det kraftigste fraråde Danskere at besøge Florida. Et rådgivningsinstitut har lavet hjemmesiden Exchange Student info, der rummer en række gode råd, hvad man skal følge hvis man vælger at trodse dette råd.

Dagens lektie må være at man ikke kan stole på konventioner og blive herhjemme frem for at risikere sin fremtid ved at følge den udlængsel som alle mennesker har gemt et sted.

No comments:

Post a Comment